Facebook Twitter Instagram Pinterest Linkedin
Degradat

Notícies

Cafès Cornellà assistirà al Fòrum Gastronòmic amb etiqueta centenària

La torrefactora gironina serà el cafè oficial del saló

Traslladarà als visitants cents anys de coneixement del producte i la seva essència a través d’experiències amb el gra torrat i en forma de beguda  

Girona, 11 de novembre de 2015 - Cafès Cornellà, el cafè oficial del Fòrum Gastronòmic, tornarà a ser present al saló per compartir amb els assistents un segle tradició i de coneixement del cafè i la seva essència. Ho farà a través de les “Experiències de cafè”. Des del diumenge 15 de novembre i fins els dimarts 17, Cafès Cornellà oferirà demostracions i tastos on els amants del cafè podran experimentar amb la transformació del gra; com aquest es muda al llarg d’un procés fins arribar a la tassa en forma de beguda; del gra verd, al torrat, del torrat en gra al cafè mòlt, de l’espresso a la preparació amb base de cafè. Aquestes experiències es duran a terme de forma continuada a l’espai de Cafès Cornellà (XXX) en grups reduïts per treure’n el màxim profit de l’experiència personal del tast.

D’altra banda, Cafès Cornellà durà a terme la sessió especial monogràfica “Tast olfactiu de cafè”, a càrrec del director general de la torrefactora, Pere Cornellà, el diumenge 15, de 17.l30 a 18.30 hores (Taller 4); i el taller “Gastronomia del cafè”, a càrrec de la cap de Formació de l’empresa, Imma Vila, amb la col·laboració  del Club del Barista, el dimarts 17, 16.00 a 17.00 (Taller 2).

 

Tres generacions torrant cafè

Ara fa gairebé 100 anys es va iniciar el projecte empresarial de Cafès Cornellà. El pare dels fundadors, Pere Cornellà i Vidal, va descobrir el cafetal, a Cuba, durant la Guerra d'Independència de l'illa. La troballa d'aquesta planta va suposar l'inici d'un estret vincle amb el seu fruit, el cafè, que ha perdurat fins avui, a través de Cafès Cornellà, la torrefactora gironina amb seu a Fornells de la Selva i alhora present a Catalunya, Espanya i Europa.

Tres generacions han guiat l’aventura empresarial de Cafès Cornellà, dedicada a la torrefacció de cafè i a la innovació i desenvolupament de productes, preparats i sistemes sobre la base d'aquest ingredient. A cada gra, a cada producte que arriba a la restauració, reposa experiència, tradició, coneixement i tecnologia impulsats per una visió: elevar el cafè a la màxima categoria gastronòmica. Per assolir aquest fita, Cafès Cornellà promou una nova cultura del cafè, basada en la màxima qualitat i la col·laboració amb la cafeteria i el barista, per donar satisfacció diària, tassa a tassa, al consumidor final. 

A la ciutat de Girona, encara avui, la marca es coneix com "El Cafè de Girona".


El 1980 s'incorpora a l'empresa Pere Cornellà Valls, el nét del fundador, actual director general, i artífex de conduir la modernització tecnològica i de gestió de la companyia, una nova etapa empresarial que conduirà a la posada en marxa del Sistema Integral de Qualitat, SIQ. Els moviments i dinamització del mercat impulsen a Pere Cornellà a l'obertura, al 1984, de l’actual centre de producció. Les noves instal·lacions industrials permetran processos de producció automatitzats, i la posada en funcionament d'un laboratori d’I+R+D per descobrir noves fórmules de torrefacció i control de qualitat.

Durant la dècada dels anys 90, Cafès Cornellà treballarà el tret diferencial de la marca Cafès Cornellà en el sector de l’hostaleria, centrada en el procés i la qualitat de la beguda que arriba a la tassa del consumidor: el cafè Espresso perfecte. Pere Cornellà impulsarà des d’aleshores un seguit d'accions dissenyades per divulgar la cultura del cafè en estreta col·laboració amb l’establiment, els seus professionals i el consumidor final. La formació barista impartida arran i arreu on l’empresa hi té presència ha estat un factor cabdal.

Mapa del web  /  Política de privacitat  /  Termes i condicions d'ús  /  Ús de cookies

Copyright 2010 Cafès Cornellà