Facebook Twitter Instagram Pinterest Linkedin
Degradat

Notícies

IX CONCURS DEL BARISTA

La 9èna edició del concurs “El Millor Barista de l’Any”, amb participants de tot Catalunya ha inclòs per primera vegada el lliurament dels PINS d’Or i Plata i als millors baristes en l’Art de l’espresso

Una competició que va impulsar Cafès Cornellà per promoure la figura barista com a l’especialista del Mètode espresso a nivell de l’Estat espanyol, l’any 2003. Des de aleshores, aquesta competició s’ha convertit en una cita anual per als professionals de la cafeteria. Al llarg del matí, els baristes escollits, entre una llarga llista de més de 500 candidats, la més nombrosa des que es va programar la primera edició, han hagut de mostrar la seva perícia en la gastronomia del cafè amb diferents tipus de preparacions: 4 cafès espresso, 4 cappuccinos i 4 begudes d'especialitat, la base de les quals ha de ser el cafè, sense alcohol. El guanyador ha estat David Molas, de la cafeteria La Fàbrica (Cerlà) i president del Club del Barista; Javier Fernando Cardenas, de Bopan Rambla Catalunya (Barcelona) i l’Andrés Ollero, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona han obtingut la segona i tercera classificació. També hi hna participat Sergi Torres, de la cafeteria Granier (Barcelona), l’Alin Radeanu, de la cafeteria El Teatret (La Bisbal de l’Empordà), i en Juan Antonio Prados, de la cafeteria Nandy (Mataró). Els dos finalistes concorreran al campionat de Catalunya que se celebrarà el pròxim 25 de maig a Reus.

Els participants han estat avaluats per un jurat tècnic integrat pels experts Marc Saña, de Compak, i Ruben Sanz, formador de Quality Espresso i membre del jurat dels campionats internacionals organitzats per l’SCAE (Speciality Coffee Association of Europe); i per un jurat sensorial format pels especialistas Javier Cruz, de Compak; Josep Fernández i d'EmpordAigua; Fernando Pfound, membre del Flair Club i bàrman professional i Ricard Fernández, barista del Punt Espresso Can Ricard i guanyador de l’edició 2011 del concurs. Ha actuat com a jutge líder, el professor de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona, Josep Parramon. 

El jurat avalua els diferents aspectes que envolten l’Art de l’espresso: des de la preparació i la neteja de l’equipament, fins als aspectes més tècnics i sensorials com l’extracció, l’aroma, color, cos, gust o temperatura; la presentació, creativitat i explicació de les begudes, presència i indumentària, i actitud del barista participant.

D’altra banda i per primera vegada, el concurs ha acollit el lliurament dels PINS d’Or i Plata, un reconeixement creat pel departament de Formació de Cafès Cornellà per motivar la superació dels professionals baristes en la seva carrera cap a l’especialització. Han obtingut el PIN de Plata els baristes Tània Segóvia, de la cafeteria Art Cafè i Marta Reyes, de la cafeteria La Nevateria (totes dues d’Olot); Jovanthe Rolón Monhzur, membre del Club del Barista; Eva Pujol, de la Cafeteria El Pessic; Diana Alejandra Meneses, de l’Àngelus Cafè; Àngel Dopico, del Grup Boira (Girona); Asis Atabki Kamal, de l’Hotel Mas Tapiolas (Santa Cristina d’Aro); Josep Guerrero, de la cafeteria Klein 84 (Malgrat de Mar); Marc Solé, de Bopan Rambla (Barcelona) i Marc Santmartí, del Bar Parada (Lloret de Mar). El PIN d’Or s’ha atorgat a Fran Melchor, del Kayak Cafè (Lloret de Mar) i Ramiro José Castro, de l’Hotel Carlemany de Girona.

Mapa del web  /  Política de privacitat  /  Termes i condicions d'ús  /  Ús de cookies

Copyright 2010 Cafès Cornellà