Facebook Twitter Instagram Pinterest Linkedin
Degradat

Notícies

 

El barista Pau Sala ha estat el guanyador

Cafès Cornellà dedica la 12ena edició del Concurs del Barista als futurs professionals en formació

Hi han assistit les escoles d’hostaleria de la demarcació de Girona i hi ha participat una selecció dels seus millors alumnes

Girona, 14 d’abril de 2015 – Plenament consolidat, el “Concurs del Barista” de Cafès Cornellà, el primer que es va organitzar a l’Estat espanyol ara farà 12 anys, s’ha dedicat avui als futurs professionals de l’hostaleria. La marca gironina ha donat així un tomb a la convocatòria que ha comptat entre el públic assistent amb les escoles d’hostaleria de Vilamalla, Lloret i l’Alt Empordà, l’escola de Ceràmica de la Bisbal i la Fundació Oscobe. El Centre Cultural la Sitja de Fornells de la Selva ha tornat a ser l’escenari triat per celebrar l’esdeveniment gastronòmic, trampolí professional per als 5 baristes seleccionats que han competit pel títol amb 4 preparacions: cafè espresso, cappuccino i  beguda d'especialitat, amb base de cafè i sense alcohol. També hi han assistit l’alcalde de Fornells, Mateu Parera-Nieto, i el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot.

El guanyador de l’edició ha estat el barista Pau Sala, exalumne de l’Escola d’Hostaleria de Girona. Grau Quintana, alumne de l’Olivar Gran de Figueres, i Sabik Álvarez, de la cafeteria Carlemany, han obtingut la segona i tercera posició. En Cristian Guijo, alumne de l’Institut Vescomtat Cabrera i cursant del cicle d’indústries agroalimentàries en règim de formació dual, i l’Anna Medel, de l’Escola Hostaleria de Girona, han estat el quart i cinquè classificats. El primer i segon guardonats competiran al concurs de baristes nacional català que se celebrarà que tindrà lloc el proper 24 d’abril a Reus.

El públic assistent ha pogut tastar i votar les elaboracions. La millor piulada i la millor imatge pujada a Instagram, amb l’etiqueta #barista15, també han tingut premi. El veredicte final l’ha decidit el jurat expert que ha avaluat tant els aspectes tècnics i sensorials com la posada en escena. El jurat tècnic ha estat integrat pels experts Marc Saña, de Compak, i David Molas, campió barista i propietari del Punt Espresso Cook 24; el jurat sensorial ha anat a càrrec dels especialistes Josep Parramon, professor de l’escola d’hostaleria; els baristes Salvador Boadas, del Punt Espresso “La Rutlla”; Jordi Armengol, del Punt Espresso “+ Cub”; i David Tomàs, conseller delegat de Promerca i jutge acreditat del “Fórum del Café”. Ha actuat com a jutge líder, el professor de l’Escola d’hostaleria de Vilamalla, Albert Om.

 

Èxit rotund de I edició de “Latte Art Conquest”

Aquest any i per primera vegada, Cafès Cornellà i l’associació Club del Barista, ha convidat als assistents a participar en la competició “Latte Art Conquest”, una divertida disputa en l’art del dibuix amb llet emulsionada, a contrarellotge i eliminatòria. El millor Latte Art també ha tingut premi. La participació ha estat un èxit rotund.

Durant el concurs també s’ha fet entrega dels PINS de Plata i Or instaurats l’any 2011 per premiar el coneixement aplicat de la gastronomia del cafè per part dels baristes a les seves cafeteries Punt Espresso durant l’any anterior. Han obtingut en PIN d’Or els baristes Nabila Elgamaushi, Elisabeth Tabasán i Ot Calls. Els PINS de Plata s’han atorgat als barista Jordi Roura, Sergi Santiago, Quim Solé i Herverth Lionel.

 

Empeny en veure i beure bon cafè

 

Els concursos del baristes a l’Estat espanyol neixen a Girona amb el concurs organitzat per la torrefactora gironina Cafès Cornellà l’any 2003, amb l’objectiu de promoure el bon cafè portat a la tassa, a través de la implantació del Mètode Espresso i del foment d’un professional no reconegut fins aleshores al nostre país, el barista o especialista en el coneixement de l'extracció de l'aroma del cafè, amb un control permanent de tots els factors que intervenen en la seva preparació, i en l’elaboració de begudes d’especialitat en base al cafè espresso.

Amb aquest objectiu, Cafès Cornellà ha dirigit la seva estratègia empresarial des de fa vint anys. Per implantar el coneixement sobre el Mètode Espresso i donar impuls a la figura del barista, Cafès Cornellà va posar en marxa el Departament de Formació, que avui dia comptabilitza més de 6.800 cursos. Després del primer concurs del barista, l’any 2003, que prenia com a referents els campionats mundials de prestigi internacional, l’empresa torrefactora inicia un projecte dirigit directament a l’establiment amb la certificació Punt Espresso, reconeixement de l’excel·lència de la cafeteria en la preparació de l’espresso i en l’elaboració de begudes creatives en base al cafè. L’any 2011, el Saló Internacional Fòrum Gastronòmic va acollir per primera vegada, de la mà de Cafès Cornellà, un espai dedicat a la gastronomia del cafè. L’any 2012, l’empresa crea l’APP No sóc ningú sense un cafè, dirigida al consumidor final; i l’any següent, l’Espai Barista i les aplicacions de la gastronomia del cafè queden incorporades com a part del programa de la nova edició del Fòrum.

Cafès Cornellà, amb seu a Fornells de la Selva és empresa familiar amb una plantilla de 30 treballadors i amb una facturació de 6 milions d’euros (2014). Sobre una superfície de 2.000 m2, la seva planta de torrefacció produeix 700 tones de cafè a l'any (equivalent a més de 75 milions de tasses de cafè espresso). La seva marca, coneguda històricament com “El cafè de Girona” s’ha posicionat arreu de Catalunya, a través de l’una estratègia basada en el coneixement i la innovació; així mateix està introduïda al sud de França, i al mercat espanyol. Del total de la seva producció, un 70% va adreçada al sector horeca, un 20% al vending i el 10% restant, al canal de l'alimentació. Cafès Cornellà comercialitza més de 350 referències de producte complementari al cafè (infusions, xocolates, smoothies …). L'actual director general de l'empresa, Pere Cornellà, és la tercera generació d'una saga dedicada al cafè des de l'any 1920. A partir de l’any 1998, la seva filosofia empresarial reposa sobre el bon cafè portat a la tassa. 

Mapa del web  /  Política de privacitat  /  Termes i condicions d'ús  /  Ús de cookies

Copyright 2010 Cafès Cornellà