Facebook Twitter Instagram Pinterest Linkedin
Degradat

Notícies

10è Concurs del Barista

L'esdeveniment gastronòmic celebrat el dimarts 7 de maig d e 2013, al teatre del Centre Cultural la Sitja de Fornells de la Selva

La barista Jovanette Rolón, de l’Hotel Carlemany de Girona, ha estat la guanyadora d’aquesta edició que ha comptat amb quatre participants, seleccionats entre set-cents candidats.

El concurs és una iniciativa pionera a l’Esta espanyol, impulsada per la torrefactora gironina Cafès Cornellà l’any 2003 per promoure el bon cafè portat a la tassa, a través de la implantació del Mètode Espresso i del foment d’un professional inexistent fins aleshores al nostre país, el barista o especialista en el coneixement de l'extracció de l'aroma del cafè, amb un control permanent de tots els factors que intervenen en la seva preparació, i en l’elaboració de begudes d’especialitat en base al cafè espresso.Al llarg del matí, els baristes escollits, entre una llarga llista de més de set-cents candidats, la més nombrosa des que es va programar la primera edició, han hagut de mostrar la seva perícia en la gastronomia del cafè amb diferents tipus de preparacions: 4 cafès espresso, 4 cappuccinos i 4 begudes d'especialitat, la base de les quals ha de ser el cafè, sense alcohol. La guanyadora ha estat la barista Jovanette Rolón Monhzur, de l’Hotel Carlemany de Girona. Els baristes Marc Solé, de la cafeteria Bopan de Barcelona, John Eyder Azcrie, de l’Hotel Don Ángel de Santa Susanna, i Tomàs Martínez, de l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro, han obtingut la segona, tercera i quarta posició, respectivament. 


El primer i segon classificat optaran al concurs de baristes nacional català que se celebrarà el 17 de maig, a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona.El concurs ha reunit un centenar de professionals del sector, a més d’una àmplia representació institucional. El director de Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació,  Ferran Roquer, ha subratllat durant la cloenda la importància de la figura del Barista com a símbol d’ofici i ha posat de relleu la trajectòria de Cafès Cornellà al servei de la restauració i la cafeteria.Aquest any i per primera vegada, el públic ha pogut tastar i votar les begudes d’especialitat que anaven preparant els concursants, tot i que la decisió final del guanyador ha estat a mans de valoració tècnica i sensorial d’un jurat expert. El jurat ha avaluat els diferents aspectes que envolten l’Art de l’espresso: des de la preparació i la neteja de l’equipament, fins als aspectes més tècnics i sensorials com l’extracció, l’aroma, color, cos, gust o temperatura; la presentació, creativitat i explicació de les begudes, presència i indumentària, i actitud del barista participant. Durant l’esdeveniment, també s’han atorgat els PINS de Plata i Or instaurats l’any passat per premiar el coneixement aplicat de la gastronomia del cafè per part dels baristes a les seves cafeteries Punt Espresso. Així mateix, amb motiu de l’efemèride, Cafès Cornellà editarà un recull de les millors receptes presentades al llarg d’aquests deu anys.

Mapa del web  /  Política de privacitat  /  Termes i condicions d'ús  /  Ús de cookies

Copyright 2010 Cafès Cornellà