Facebook Twitter Instagram Pinterest Linkedin
Degradat

Notícies

documents adjunts:

Cafès Cornellà inaugura una nova torradora

Cafès Cornellà inverteix 800.000 euros en una màquina que millora la producció i preveu augmentar la facturació un 5%

Avui presentem la nova tecnologia que hem incorporat a la planta de producció de Cafès Cornellà. Som la primera companyia torrefactora en posar en marxa aquesta nova tecnologia en tot l'estat espanyol.

L'acte ha comptat amb la presència del conseller del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena. El conseller ha subratllat la capacitat d'innovació de Cafès Cornellà, a la qual ha qualificat de "model referent per a la indústria".

Hem incorporat a la planta de producció la última tecnologia dissenyada per a la indústria del cafè. Es tracta d'una nova maquinària que permet el control informàtic de tots els processos del torrat de cafè, la qualitat uniforme de cada gra torrat i aconseguir una protecció mediambiental excel·lent: contaminació zero. La tecnologia emprada possibilita l'emmagatzematge del residu del torrat per reciclar-lo posteriorment com a material de compostatge, entre d'altres qualitats d'eficiència energètica. La torradora, presentada avui en un acte presidit pel conseller del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, duplica la capacitat de producció de l'empresa, La seva adquisició ha comportat una inversió de 800 mil euros i ha estat realitzada amb el suport del programa del DAR "Ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris". L'empresa familiar gironina és la primera en posar en marxa aquesta tecnologia en tot l'estat espanyol.

La nostra empresa, amb una plantilla de 30 treballadors, està experimentant un creixement notable malgrat desenvolupar la seva activitat en un sector dominat per les multinacionals del cafè. Sobre una superfície de 2.000 m2, la planta de torrefacció produeix 900 tones de cafè a l'any. De total de les seves vendes, un 75% són gamma de cafès, de la qual comercialitza més de 15 referències destinades principalment al sector HORECA, i el 25% restants són productes vinculats a la cafeteria (sucres, infusions, xocolates, entre d'altres), un total de més de 450 referències. Actualment, els mercats de Cafès Cornellà són principalment Catalunya, la conca mediterrània i el sud de França. Del total de la seva producció, un 70% va dirigida al sector HORECA, un 20% al vending i el 10% restant, al canal de l'alimentació. L'empresa va tancar l'any 2009 amb una facturació de 6 milions d'euros. La direcció preveu acabar l'any 2010 amb un increment del volum de negoci del voltant del 5%.

Mapa del web  /  Política de privacitat  /  Termes i condicions d'ús  /  Ús de cookies

Copyright 2010 Cafès Cornellà