Facebook Twitter Instagram Pinterest Linkedin
Degradat

Slow Food

 

Manifest Slow Food

Al segle passat, amb el naixement i el desenvolupament de la civilització industrial, s'inventa la màquina que acaba per imposar-se com el seu propi model de vida. Finalment la pressa ens ha encadenat, tots som víctimes del mateix virus: la "Fast-Life", que commociona els nostres hàbits, envaeix les nostres llars i ens obliga a nodrir-nos amb el "Fast-Food".

No obstant això, l'homo sapiens ha de recuperar la seva saviesa i alliberar-se d'aquesta "velocitat" que pot fins i tot conduir-lo cap a la seva pròpia via d'extinció. Per mitjà dels plaers materials tranquils, hem de defensar-nos de la bogeria universal que suposa la "Fast-Life". Davant d'aquells, que són majoria i que confonen l'eficiència amb el frenesí, proposem com a prevenció una dosi adequada de plaers llaminers i sensorials, consumits de manera que proporcionin una satisfacció reposada i duradora.

Comencem de forma apropiada des de la cuina amb el "Slow-Food", escapant de la uniformitat del "Fast-Food", i redescobrim la riquesa i les aromes de la tradició culinària local. Si la "Fast-Life", en nom de la productivitat, ha modificat la nostra vida i amenaça el paisatge i el medi ambient, el "Slow-Food" és avui la resposta d'avantguarda.

Ens trobem davant d'una veritable cultura. Començant, en primer lloc pel desenvolupament del paladar i no per la seva empobriment, estimulant el progrés per mitjà d'intercanvis internacionals i validant projectes rellevants a través de la història de la cultura gastronòmica per mitjà de la defensa dels aliments tradicionals.

El "Slow-Food" ens assegura una millor qualitat de vida. El "Slow-Food" també és una idea que necessita del major i més qualificat suport perquè aquesta forma de viure, lenta però segura, es converteixi en un moviment internacional, del qual el cargol és el seu símbol.

Mapa del web  /  Política de privacitat  /  Termes i condicions d'ús  /  Ús de cookies

Copyright 2010 Cafès Cornellà