Facebook Twitter Instagram Pinterest Linkedin
Degradat

La Llet

documents adjunts:

La llet i el cafè

La relació entre la llet i el cafè és innegable: són parella de ball en molts dels productes que s'elaboren a les cafeteries: cafè amb llet, tallat, cappuccino... I la llet hi aporta gran part de les característiques que fan de la mescla una beguda molt acceptada.

Sobre l'origen de la barreja, s'explica una anècdota vienesa que diu que quan les tropes del gran visir turc Kara Mustapha van ser expulsades de Viena, el 1689, van abandonar un carregament de sacs de cafè. Un polonès anomenat Kolschitsky, que va lluitar en la batalla al costat del rei Joan III Sobieski,  va aconseguir que aquest els hi cedís. El polonès va obrir una posada a la capital austríaca i va començar a vendre el cafè en infusió, però els clients es queixaven del seu gust amarg. Per rectificar-ho, Kolschitsky va tenir la idea d'afegir una mica de crema de llet. Així va néixer el cafè vienès. Poc temps després els italians van redissenyar el producte, incorporant escuma de llet i sovint pols de cacau i rebatejant-lo amb el nom de cappuccino.

En definitiva, diferents maneres d'elaborar la mescla, diferents proporcions, diferents acabats, tots ells per aconseguir amorosir l'amargor del cafè i donar cos a la beguda.

La llet de vaca en origen té diferents matisos de sabor segons el que mengen les vaques, segons si les vaques estan estabulades, el sistema de munyida, la higiene del procés, la rapidesa en el refredament... Un altre aspecte que condiciona molt el gust final de la llet és el tractament posterior al que es sotmet, que determinarà el seu sabor i la seva la vida útil.

Mapa del web  /  Política de privacitat  /  Termes i condicions d'ús  /  Ús de cookies

Copyright 2010 Cafès Cornellà