Facebook Twitter Instagram Pinterest Linkedin
Degradat

Flequers Artesans

 

La fleca tradicional elabora un producte i te una forma de treballar totalment diferent de com ho fa una industria panificadora, i per tant, té com punt fort la forma de funyir, de disposar d'un forn de sola, de treballar amb llevats naturals, del repòs de la massa, ... i això ens dona un producte totalment diferent del gran industrial.

Hem de ser capaços de veure el que s'ha fet en altres sectors, per exemple, el sector del vi que porta gairebé 10 anys fent difusió del seu producte, explicant el seu sistema d'elaboració i han assolit de que la ciutadania conegui i valori aquest sistema de treball.

Nosaltres hem de fer el mateix. Com ho podem fer això? Creant pans nous, tal com han fet els francesos de Croustilot, o com a fet en Manel Cortes amb el Pa de Sant Julià a Sabadell, o el Gremi de Flequers de Barcelona amb el Pa de Sant Jordi. Des del Gremi s'ha posat la primera pedra amb una proba pilot als Aiguamolls de l'Empordà. Creant pans garantits, tal com s'ha fet amb les marques de garantia que sota les sigles de la DO (Denominació d'Origen) ... del vi, de l'oli, de la llonganissa de Vic, i les IGP (Indicacions Geogràfiques Protegides) ... del Torró d'Agramunt o la Poma de Girona. O altres més comarcals com els productes E d'Empordà on hi ha el brunyol de l'Empordà o la botifarra dolça.

El Gremi com a membre de la Federació Catalana està impulsant la creació de l'IGP del pa de pagès català. Creant una guia d'establiments, tal com s'ha fet a Barcelona ciutat on una editorial independent ha fet una relació de les 30 millors fleques, amb una explicació de cadascuna d'elles. Això també s'ha de poder fer a les comarques gironines.

Per a més informació, Flequers Artesans de les Comarques Gironines: www.flequersartesans.com

Mapa del web  /  Política de privacitat  /  Termes i condicions d'ús  /  Ús de cookies

Copyright 2010 Cafès Cornellà